Odklepnuto! Tepelné hospodářství Jirkova koupí ČEZ Teplárenská.  Cena tepla se zvyšovat nebude, slíbil ředitel
Prodej tepelného hospodářství schválili ve čtvrtek jirkovští zastupitelé. Zdroj: facebook města Jirkov
Chomutov

Jirkov – Jirkovské rozvody tepla a městské výměníky získá společnost ČEZ Teplárenská, od města si tepelné hospodářství odkoupí za 60,2 milionu korun. Prodej schválili ve čtvrtek 19. dubna jirkovští zastupitelé. Generální ředitel ČEZ Teplárenské Petr Hodek ubezpečil, že lidé se zdražování bát nemusí.

„Na příští dva roky, tedy 2018 a 2019, jsme se dokonce zavázali, že cenu tepla nezměníme vůbec,“ uvedl Hodek, který byl přímo na zasedání zastupitelstva. Ani v příštích letech se Jirkované nemusejí bát skokového zvyšování cen. „Jednoduše si to nemůžeme dovolit,“ vysvětlil ředitel. Kromě toho, že cenu tepla kontroluje Energetický regulační úřad, na ČEZ Teplárenská tlačí také konkurence. „Teplo dnes můžete získat z tepelných čerpadel, plynových kotelen, solárních panelů... My si nemůžeme dovolit zvednout ceny, aby se nám lidé od sítě odpojili,“ dodal Hodek.

Údržba i investice do zařízení budou podle ředitele nadále probíhat tak, aby byla zabezpečena spolehlivá a bezpečná dodávka tepla bez dopadu na ceny. „V současné době připravujeme modernizace v rámci celé republiky, Jirkov z toho pochopitelně nevyjímaje, které povedou k postupnému snížení ztrát v rozvodech tepla tak, aby byla zachována nejen spolehlivá dodávka tepla, ale i konkurenceschopná cena,“ doplnil generální ředitel.

ČEZ Teplárenská byla jedinou firmou, která se do soutěže na prodej tepelného hospodářství přihlásila. Její nabídka, 60,2 milionu korun, odpovídala odhadům a představám vedení města. Jirkov peníze použije na rozvoj města, o konkrétních investicích budou v následujících letech rozhodovat zastupitelé. Šedesát milionů korun je zhruba pětina rozpočtu města na celý rok. A za podobnou částku město letos realizuje na třicet investičních akcí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru