Věznice Všehrdy má novou kaplanku. Přijít za ní mohou odsouzení i zaměstnanci věznice
Zdroj: věznice Všehrdy
Zajímavosti

Všehrdy - Věznice Všehrdy má novou kaplanku. Duchovní službu tady nově poskytuje Mgr. Monika Černá. Věznice tak má po mnoha letech svého duchovního jako zaměstnance Vězeňské služby České republiky.

Pod vedením vězeňského kaplana se mohou zájemci z řad odsouzených na bázi dobrovolnosti účastnit skupinových aktivit. V případě zájmu a potřeby kaplan poskytuje individuální pohovory a péči.

Společnou vizí vedení věznice a duchovní péče je další rozvoj služby tak, aby bylo možno oslovit co možná nejširší okruh odsouzených. V plánu je například promítání motivačních filmů s křesťanskou tematikou, koncerty křesťanských hudebních skupin (s bohatou zkušeností vystupování ve věznicích), rozšíření služeb dobrovolníků.

Služby kaplana jsou určeny věřícím všech církví, hledajícím či ateistům, kteří se o téma spirituálního přesahu lidského života zajímají. Místní kaplan spolupracuje s hlavním kaplanem Vězeňské služby ČR, kaplany ostatních věznic, s vedením věznice a dobrovolníky vstupujících organizací (Mezinárodní Vězeňské Společenství, Vězeňská Duchovenská Péče).

Duchovní péče je určena rovněž zájemcům z řad zaměstnanců věznice.

1203kaplanka1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru