Zajímavost ze zooparku: Tuleni mají půst, drží ho dobrovolně
Tuleň Kašek. Zdroj: zoopark
Zajímavosti

Chomutov – Tuleni v zooparku drží půst. Nikdo jim to nenařídil, takhle jim velí příroda. Chomutovský zoopark informoval o jedné zajímavosti, kterou třeba ani pravidelní návštěvníci zooparku nevědí.

Koncem zimy tuleni přicházejí pravidelně do říje. V této době vyhrazené rozmnožování nepřijímají téměř žádnou potravu. Návštěvníci tedy nemusejí mít obavu, že by ošetřovatelé tuleně přestali krmit, zvířata drží půst dobrovolně. A to dokonce i starý samec Kašek. Přestože je velmi úctyhodného věku, hormony a říjné samičky na něj mají stále stejný účinek.

Ve volné přírodě se tuleni v období rozmnožování shlukují na pevnině a dominantní samci se páří se samicemi. Páření probíhá na souši nebo ve vodě a je zcela přirozené, že v těchto několika týdnech mají zvířata půst, protože na lov není čas. Po skončení říje se samci i samice vrací zpět do oceánu za potravou. Podobně tedy i tuleni v zooparku začnou postupně přijímat ryby, které dostávají.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru