Krušnohorský regiofest v Chomutově oslavoval regionální produkty
Akci podpořilo pěkné počasí.
Zajímavosti

Chomutov - Ve čtvrtek 31. května 2019 proběhl na náměstí v Chomutově již třetí KRUŠNOHORSKÝ REGIOFEST. Význam slova festival je „slavit nebo oslava“. A tím má KRUŠNOHORSKÝ REGIOFEST být. Tento den oslavujeme společně naši regionální produkci.

Důvod k oslavě je. Na rozvoji regionálního značení se velmi zasloužila Asociace regionálních značek. Ta působí téměř po celém území České republiky a do její rodiny patří celkem 27 různých regionálních značek. V Ústeckém kraji to jsou KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt, POOHŘÍ regionální produkt, ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ regionální produkt, ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt.

První výrobky z rodiny značky KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt byly certifikovány v roce 2013. Od té doby probíhá certifikace 2x ročně a výrobků, služeb či zážitků s touto značkou je v současné době 69. A to skutečně již za oslavu stojí.

Čtvrteční sváteční den byl svátečním a vydařeným se vším všudy. Od nádherného počasí, přes úžasnou organizaci, celodenní živou hudbu, kdy na podiu vystupovaly různé regionální kapely a dalších tělesa, po značný zájem veřejnosti o celou akci. Dá se říci, že v průběhu celého dne bylo náměstí stále plné. Potěšila i návštěva hejtmana Ústeckého kraje pana Oldřicha Bubeníčka.

Regionální značka je zárukou toho, že výrobky, služby či produkty takto označené, jsou šetrné k životnímu prostředí, vznikly z regionálních surovin či mají vysokou přidanou hodnotu v podobě ruční práce. Jejich nákupem podporujeme regionální ekonomiku. A KRUŠNOHORSKÝ REGIOFEST slouží k tomu, abychom veřejnosti připomínali, jak úžasné a šikovné lidi mezi sebou máme.

Již nyní začínáme připravovat další, již 4. ročník. Akce by se měla uskutečnit opět poslední květnový čtvrtek, t.j. 28. května 2020.

  • Za pořadatele
    Ing. Hana Dufková
    ředitelka
    MAS Sdružení Západní Krušnohoří, z.s.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru