OBRAZEM: V kadaňském bistru, kde z jídla hrozila otrava, uklidili. Takhle to tam teď vypadá
Zdroj: 4x foto Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Kadaň - V kadaňském bistru U Slávka na Mírovém náměstí, kde hygienici 11. ledna našli plíseň, špínu a zdraví nebezpečné potraviny, už uklidili. Znovu se tady vaří.

Zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje poprvé zavítali do provozovny 11. ledna. Zjistili, že tady není dodržována základní hygiena a zřejmě se zde ani příliš neuklízí. Podlahy, stropy, stěny, lednička a mrazák byly silně znečištěné mastnotou a zbytky jídla, uvnitř mrazícího boxu byla dokonce plíseň. Koše na odpad byly špinavé a bez víka. Potraviny se tady uchovávaly při nevhodných teplotách a podmínkách - na zemi, nezakryté, ve špatných nádobách. Jídlo se připravovalo v tak nevhodných podmínkách, že mohlo dojít k jeho kontaminaci a pomnožení nebezpečných bakterií. (Více jsme psali zde)

Hygienici proto okamžitě nařídili provozovateli, aby bistro uzavřel a uklidil. Zároveň mu byla uložena pokuta.

Pracovníci krajské hygienické stranice se do kadaňského bistra vrátili na opětovnou kontrolu 24. ledna. Tentokrát byla situace úplně jiná. Celá provozovna byla uklizená, vše bylo čisté, dokonce se tady vymalovalo. V bistru hygienici tentokrát našli jen bezpečné potraviny. Veškeré předměty nesouvisející s provozem byly odstraněny.

Vzhledem k tomu, že veškeré nedostatky zjištěné při první návštěvě, provozovatel odstranil, může své bistro znovu otevřít a začít vařit.

2501jidlo

2501jidlo2

2501jidlo3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru