Klášterec byl nucen odstoupit od smlouvy s projektantem pozemků v Ciboušovské, kde mají být rodinné domky
Ilustrační foto Zdroj:CC0
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Rada města Klášterce nad Ohří rozhodla na své poslední schůzi o odstoupení od smlouvy se společností Digitronic CZ s.r.o., která zpracovávala projektovou dokumentaci k zasíťování pozemků pro výstavbu rodinných domů v Ciboušovské ulici. Důvodem bylo vyčerpání veškerých možností pro dohodnutí dalšího postupu prací, informuje na svém webu klášterecká radnice.

Podle starosty Štefana Drozda nebylo z patové situace jiné východisko. „Projektantovi jsme poskytli maximální možnou součinnost, několikrát jsme situaci řešili i na osobním jednání, ke shodě ale bohužel nedošlo,“ uvedl starosta.

Projektová kancelář podle vedení radnice neplnila dílčí úkoly ani termíny a město tak uvedla do složité situace. „Zájemci o stavební parcely se na nás neustále obraceli s dotazem, kdy budou pozemky k prodeji. Bylo nutné přikročit k finálnímu řešení,“ doplnil starosta.

Radní tak schválili výjimku ze směrnice pro zadávání veřejných zakázek a zadali přípravu projektové dokumentace jinému dodavateli, a sice společnosti Messor s.r.o. Ta by podle své nabídky měla práci dokončit v únoru příštího roku. „Avšak už na podzim tohoto roku by se zastupitelstvo mělo zabývat schválením pravidel pro prodej pozemků a bezodkladným prodejem těchto pozemků,“ uzavírá Drozd.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru