Ajax bude radit školákům v Jirkově. Jeho zápisník rozdávají po školách strážníci
Zápisník Ajax na školách. FOto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Se zahájením školního roku 2019/2020 začala městská policie v Jirkově v rámci prevence kriminality rozdávat na všech základních školách žákům druhých tříd „Zápisník AJAX“.

Jedná se o jakousi učebnici – pracovní sešit, který seznamuje děti s jednotlivými problematikami nenásilnou formou a „využívá“ věku, kdy už děti umí číst a psát a stále rády přijímají nové vědomosti formou hry. Zápisníkem děti „provází“ policejní pes Ajax.

Preventisté v říjnu rozdali ve školách pro druhé třídy 200 vydání zápisníku. Do škol budou pravidelně docházet každý měsíc a pracovat s dětmi. Zápisník obsahuje jednotlivá témata, která jsou vhodně zařazena vzhledem k věku žáků. V říjnu se malí školáci postupně seznámili s policistou, strážníkem a dopravní tématikou. Další měsíce budou začínat závažnější témata, jako šikana, alkohol, hazardní a počítačová kriminalita.

Projekt se na konci školního roku na školách společně s pedagogy vyhodnotí a děti dostanou různé věcné odměny a ve třídě pak následně zůstane plyšový pes AJAX, který bude maskotem třídy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru