Zmražené sýry, pečivo i hotovky. Restaurace na Chomutovsku musela zlikvidovat přes sto kilo závadných potravin!
Likvidované potraviny. Foto: KHS Ústí nad Labem
Chomutov

Chomutovsko - Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje provedla v úterý 29. října státní zdravotní dozor v provozovně stravovacích služeb Restaurace U Parku, která sídlí na adrese Pohraniční stráže 1272/2, Vejprty. Jedná se o restauraci s výrobou teplých a studených hotových pokrmů a vývozem mimo provozovnu.

V průběhu šetření bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení ve skladu potravin, kde současně byly uloženy pivní sudy, provozní nádobí, náčiní a kuchyňské zařízení, byly v mrazicích zařízeních uloženy zamrazené potraviny v rozporu s pokyny výrobce. Dále pak pokrmy dodatečně zamrazené v nekontrolovaném režimu, potraviny neznačené a potraviny s prošlým datem použitelnosti. Jednalo se o zamrazené sýry, uzeniny, pečivo, zamrazené syrové maso různých druhů (kuřecí, vepřové, bažantí, jehněčí), zamrazené vnitřnosti, a zamrazené hotové pokrmy (omáčky, maso dvou barev, ovocné knedlíky).

3110hygiena2

Likvidované potraviny a pokrmy. Foto: KHS Ústí nad Labem

"Byla nařízena likvidace všech potravin, které nebylo možné považovat za bezpečné a mohly poškodit zdraví spotřebitelů. K likvidaci bylo připraveno celkem 138,5 kg potravin a pokrmů. Písemný doklad o způsobu a provedení likvidace musí provozovatelka doložit na KHS. Za zjištěné nedostatky byla provozovatelce uložena sankce," uvádějí zaměstnanci krajské hygienické stanice v závěrečné zprávě.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru