Žena z Klášterce (38) si přilepšovala finančními podvody, na krku má hned dva trestné činy!
ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Hned ze dvou trestných činů je podezřelá 36letá žena z Klášterce nad Ohří.

Ta měla příslušnému úřadu práce zatajit skutečnost, že sdílí společnou domácnost se svým druhem, který má příjem. Díky tomu pak za měsíc leden letošního roku neoprávněně čerpala dávky pomoci v hmotné nouzi a doplatek na bydlení. Takto si „přilepšila“ o více než 7 tisíc korun.

Zmíněná žena sdílí společnou domácnost s druhem, jenž má omezenou způsobilost k právním úkonům. Podle rozhodnutí soudu je tato žena jeho opatrovníkem.

Podle dosavadních zjištění je dotyčná podezřelá i z toho, že koncem ledna měla v prodejně elektro právě se svým druhem omezeným na svéprávnosti uzavřít na jeho jméno smlouvu o spotřebitelském úvěru na nákup notebooku.

"Výše úvěru činila necelých 15 tisíc z celkové ceny 17.500 korun. Podezřelá na místě uhradila jednu splátku ve výši cca 2.500 korun. Její druh, jehož svéprávnost je v oblasti nakládání s majetkem omezena, se zavázal k měsíčním splátkám přesahujícím 1 tisíc korun, přičemž dosud žádnou neuhradil. Podezřelá měla notebook prodat a získané peníze užít pro vlastní potřebu," popsala policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V uplynulém týdnu ženě policisté sdělili podezření z trestných činů podvodu a úvěrového podvodu. "Za jejich spáchání ji soud může poslat za mříže až na dva roky. Popsané případy řeší klášterečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru