REAKCE: Většinou máme v Chomutově slušné a spolehlivé nájemníky, brání se Pavel Kosař
Bydlení v Chomutově. Ilustrační foto
Chomutov

Je to několik málo hodin, co jsem obdržel od kolegů odkaz na pomlouvačný článek z internetu. I přesto, že článek není podepsán, reaguji na něj právě z důvodu možného vlivu na dobré jméno, cíle a myšlenky koalice, které chci naopak přispívat mimo jiné právě znalostmi kolem nemovitostí a nešvarů trhu s bydlením.

Jak je to doopravdy:

Byty v Chomutově spravujeme společně s mou rodinou řádně, platíme za ně poplatky správci domu a nájemné máme ve zcela běžné výši, odpovídající normálním cenám na trhu. Pronajímáme je někdy vybavené více, někdy méně. Většinou, jak je na trhu nejběžnější, je byt vybaven koupelnou a kuchyňskou linkou, tak, aby si lidé mohli nastěhovat vlastní nábytek. Vybavení je vždy funkční (teče studená voda, topí topení, funguje sporák a elektřina). U všech bytů nám peníze chodí na účet přímo od jednotlivých nájemníků.

Život pronajímatele přináší samozřejmě různá „dobrodružství“ a zážitky, nicméně mám za to, že ve většině případů máme slušné, spolehlivé a dlouhodobé nájemníky.

V této souvislosti bych se rád podivil nad tím, že autor označuje běžné lokality na sídlišti Březenecká za vyloučené – třeba právě zmíněnou ul. Dřínovskou. Pětivchodový dům na adrese Dřínovská 4590-4595 (autor článku jej výslovně uvádí jako příklad vyloučené lokality) považuji za velice dobře spravovaný dům se slušnými obyvateli, zateplený, s novými výtahy, bezpečnostními dveřmi a kamerami, které chrání v domě bezpečí a majetek jeho obyvatel. Nechci zabíhat do podrobností, nicméně zdůraznil bych fakt, že v ul. Dřínovská investuje a kupuje byty pro své občany i samotné město Chomutov. Osobně si myslím, že obyvatelé této lokality by na autorovi článku nenechali nit suchou. Pokud by autor opravdu rozuměl realitnímu trhu v Chomutově, tak by věděl, že Chomutov žádné tzv. vyloučené lokality, známé z mediálních kauz (např. dříve známý případ sídliště Chánov v Mostě) nemá.

Za sebe mohu uvést, že budu vždy podporovat jakoukoli zákonnou úpravu, která by regulovala výši příspěvku na bydlení např. dle cenové mapy průměrného nájemného v dané lokalitě. Považuji za důležité, aby stát vyplácel jakékoli příspěvky efektivně a nevyplácel konkrétně příspěvek na bydlení na nepřiměřeně vysoké nájmy, které by mohly systém sociální podpory zneužívat.

Závěrem článku bych rád poukázal na fakt, že je minimálně podezřelé, kde autor článku získal podklady a informace, jelikož běžný občan nemá možnost si z katastru informací zjistit, jaké všechny nemovitosti v ČR ta která osoba vlastní. Tím spíše, když se jednotlivé byty nachází na různých listech vlastnictví. Pokud by nešlo o cílené udání politické konkurence či jiné osoby, nelze předpokládat že by si redaktor píšící o Chomutovsku čistě náhodně dohledal majetek kandidáta z nevolitelné pozice v úplně jiném kraji.

  • Pavel Kosař
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru