Zvedněte oči k obloze! Nad Kláštercem poletí největší vzducholoď na světě Zeppelin ZF!
Podívejte, to je Zeppelin! Foto zdroj: www.zf.com
Chomutov

ČR, Klášterec nad Ohří - Největší vzducholoď na světě – Zeppelin ZF bude létat na Prahou tento pátek a sobotu. Přiletí z Polska, kde 11. září zahájila let v Katovicích.

Přílet Zeppelinu do České republiky je velkolepá událost. Vzducholoď je delší než největší osobní Airbus a může na palubu vzít jen deset lidí. Vznáší se pomocí motorů a heliového balónu a může stát ve vzduchu na místě stejně jako helikoptéra. Tento víkend ji můžete spatřit nad českými městy (Praha, Plzeň, Klášterec nad Ohří, Stará Boleslav a Jablonec nad Nisou).

Organizátorem letů Zeppelinu je ZF – globální dodavatel řešení pro automobilový průmysl, která jsou vytvořena mimo jiné v České republice, ve výrobních závodech a inženýrských centrech.

Cesta přes Českou republiku Zeppelin ZF začne tento víkend na letišti Praha Letňany. V pátek 17. září provede vzducholoď několik letů nad Prahou a také nad Plzní a Kláštercem nad Ohří. První let začíná v 9 hodin.

V sobotu (18. září), také z letiště Praha Letňany, Zeppelin ZF poletí nad Jabloncem nad Nisou a Starou Boleslaví. Vzducholoď by měla být jasně viditelná téměř v každém bodě měst, která navštíví, a také na trase mezi nimi.

Lety Zeppelin ZF lze pozorovat na FlightRadar24, který ukazuje polohu vzducholodi na mapě v reálném čase. Stačí do aplikace zadat identifikační číslo „DLZNT“ přidělené vzducholodi ZF.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru