Poplach ve všehrdské věznici! V jedné z cel začalo hořet, naštěstí jen cvičně
2x foto zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - Pronikavý zvuk požární sirény se ozval v pondělí ráno 25. října krátce po deváté hodině v obci Všehrdy, kde se k tamní věznici sjížděly jednotky hasičských záchranných sborů (dále HZS) z Chomutova, Bítozevse a Jirkova.

Naštěstí se jednalo pouze o součinnostní cvičení mezi věznicí Všehrdy, hasičskými záchrannými sbory z blízkého okolí a Policie ČR, obvodního oddělení Březno. Požární poplach byl vyhlášen krátce po deváté hodině modelovou situací, při které došlo k založení malého požáru v jedné z cel v budově oddělení výkonu kázeňských trestů odsouzených.

První jednotka HZS z Chomutova dorazila do věznice do 8 minut od kontaktování. Do příjezdu HZS na místo požáru byla mezitím provedena evakuace 24 osob z objektu tohoto oddělení. Požární zásah a odvětrání cel bylo ukončeno do 30 minut od vyhlášení požárního poplachu.

0211pozarvsehrdy2

Cílem součinnostních cvičení bylo prověření spolupráce a kooperace věznice s hasičskými záchrannými sbory, policie a taktéž činnost zaměstnanců věznice při vyhlášení požárního poplachu. Ve věznici jsou horší podmínky pro zásah, protože okna a dveře objektů jsou opatřeny mřížemi a katry. Tím může být ztížen přístup požárních jednotek k místu požáru. Společným cvičením si tak hasiči vyzkoušeli zásah v takových podmínkách. Každoročním prováděním cvičného požárního poplachu ve věznici je prověřována platnost a účinnost požárních poplachových směrnic. Zde je stanoven postup a povinnosti zaměstnanců při vyhlášení požárního poplachu.

Na závěr vyhodnocení společného výcviku obou složek bylo konstatováno, že součinnostní cvičení splnilo svůj účel a nedošlo při něm k žádnému zranění ani materiálním škodám. Na společná cvičení bylo navázáno po dvou letech, a to z důvodu proticovidových opatření v roce 2019 a 2020.

(brv)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru