Chomutov – Akcemi přeplněný víkend nás čeká v sobotu 6. a neděli 7. června. Je libo si zajet na hezké zámecké oslavy, vydat se na horském kole na závody kolem Mostu, zhlédnout fotbalgolf – nejen mosteckou, ale i republikovou novinku? Nebo dáte přednost ještě něčemu jinému, třeba kurzu provokativního sexy tance? Vyberte si z našeho přehledu.

V sobotu můžete vzít své děti třeba na Draculu do Mostu. Foto: Oldřich Hájek

CHOMUTOV: Vrcholí festival Otevřeno

Pátek 6. a sobota 7. června
V Chomutově o víkendu skončí týdenní multižánrový festival Otevřeno. Akce se konají v divadle, jeho okolí a v Hřebíkárně. V pátek zahrají třeba Tata Bojs, představí se Teatr Novogo, v sobotu pak můžete zajít na Dášu Vokatou a Oldřicha Kaisera, Divadlo Bufet, Coffebreak či Prague Conspiracy.

HORNÍ HRAD: Keramika na hradě

Sobota 7. června od 10 do 17 hodin
I v letošním roce bude v prostorách Horního hradu probíhat prezentace Střední průmyslové školy keramické a sklářské z Karlových Varů. Studenti a absolventi SPŠ předvedou své absolventské práce i tvorbu na živo. V průběhu celého dne budou mít návštěvníci možnost nejen nahlédnout do tajů umělecké tvorby, ale také si ji vyzkoušet. Bude se malovat porcelán, kreslit, fotografovat, zkusit si můžete také práci na hrnčířském kruhu, výrobu textilních šperků, sochání a další. Vstupné dospělí 100, děti 70, rodina 300 korun.

LESNÁ: Česko německý dětský den na horách

Neděle 8. června od 13.30 hodin
Pohádková Lesná – takový je název nedělního dětského dne, který se koná pro české i německé děti v Krušných horách na Lesné. Čertovská stanoviště a atrakce Pohádkové Lesné se otevírají od 14. Hodiny. Po celé odpoledne bude zajištěno občerstvení formou stánkového prodeje.


MOSTECKO

Děti si zkoušjí jízdy zručnosti při minulém Extreme Bike Most. Foto: archiv pořadatelů

MOST: Extrém Bike Most vás provede krajinou okolo Mostu

Sobota 7. června od 10 do 16 hodin
Profesionálové, hobby jezdci i děti si mohou v sobotu zazávodit na horských kolech na mosteckém hipodromu a v okolí města. Koná se tam Extrém Bike Most. Hlavní závod, nazvaný Extrém patří vůbec k nejtěžším maratonům v ČR a opět je zařazen do nejvyšší domácí soutěže - Českého poháru MTB. Závod Hobby (startuje v 11.30), který se rok od roku těší většímu zájmu, je určen každému, kdo chce udělat něco pro své tělo. Nenáročná 35km dlouhá trať vede po zpevněných cestách okolo vodní nádrže Matylda a je ideální pro všechny věkové kategorie. Pro nejmenší budou přímo v areálu hipodromu připraveny závody Minibike na 6 km a Děti (do 6-ti let) na 0.5km. VÍCE ZDE.

MOST: Netradiční závody záchranářů kynologů

Sobota 7. června
Netradiční závody záchranářů kynologů se konají v sobotu v areálu mostecké psí školy Rastava u vodní nádrže Matylda.

MOST: Z pohádky do pohádky

Sobota 7. června od 10 hodin
Sedmadvacátý ročník pochodu pro děti i dospělé pořádá v sobotu u amfiteátru na Benediktu Klub českých turistů Lokomotiva Most. Pochod měří asi 3 km a na trase potkáte pohádkové postavičky (šašky, princezny, čarodějnice, vodníky, ale i živé pejsky), u kterých vás čeká mnoho soutěží, úkolů, ale i odměn. Soutěžit s dětmi mohou i rodiče, prarodiče, tetičky a strýčkové. Startovné činí 30 korun, 20 Kč zaplatíte za děti, které se prokáží platnou průkazkou KČT LOKO MOST.

MOST: V divadle ožije loutkový Dracula

Sobota 7. června od 17 hodin
Loutky ožijí v mosteckém Divadle rozmanitostí v příběhu hraběte Draculy. Mladík Jonathan dostane nelehký, ale výborně placený úkol od tajemného hraběte, který touží po jeho snoubence. Převáží vidina bohatství, nebo láska ke krásné Míně? Spektákl nabitý napětím, humorem, hudbou a divadelní nadsázkou. Pro děti od osmi let. Vstupné: 80 Kč. VIDEO ZDE.

MOST: Den bezpečnosti silničního provozu

Neděle 8. června od 10 do 16 hodin
Pestrý program pro celou rodinu na Polygonu Most přichystalo na neděli Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje ve spolupráci s Centrem bezpečné jízdy Polygon Most. Uvidíte ukázku výcviku služebních psů, s programem „bezpečně na motorce" vystoupí Míra Lisý - 11násobný mistr ČR a vícemistr Evropy v mototrialu. Budete svědky simulované nehody a následného zásahu záchranářů a dalšího programu zaměřeného na bezpečnost na silnicích. Celým dnem vás bude provázet Josef Melen. Program pro děti povede Vlasta Vébr. Podrobný program zveřejníme v samostatném článku.

vik golfMOST: Otevírá se první fotbalgolfové hřiště

Neděle 8. června od 13.30 hodin
Na hipodromu se otevře v Česku zatím ojedinělá atrakce, hřiště na fotbalgolf. Půjde o sportoviště pro širokou veřejnost. Hipodrom na neděli připravil zvláštní program. Sledovat můžete exhibiční turnaj profesionálních sportovců a celebrit. Pro děti bude připravený skákací hrad, malování na obličej, bodyzorbing a dětské hřiště. Vstupné a parkoviště zdarma. Kyvadlová doprava z Mostu na závodiště je zajištěná. První den provozu také okoření vystoupení mistra světa a Evropy ve footbag freestylu Honzy Webera. VÍCE ZDE.

vik twerkMOST: Naučte se hýbat pozadím s Anet Antošovou

Neděle 8. června od 10 a 12 hodin
Workshop twerku v Tanečním studiu Kamily Hlaváčikové povede v neděli Anet Antošová. Twerk je tanec, ve kterém tanečník, obvykle žena, pohybuje v podřepu boky nahoru a dolů, současně poskakuje, což třese a pohupuje hýžděmi. Podle slovníku Oxford Dictionary Online je twerk sexuálně provokativní tanec. Twerking je však na scéně v podstatě již 20let. Tanec vyšel ze scény v New Orleansu, zřejmě z hip hopu. Popularita tohoto tance se rozšířila po celé Americe v nočních barech a striptýzových klubech. Beyonce, Justin Timberlake a Miley Cyrus maximálně pozvedly vlnu zájmu o twerking.

MOST: Miss kolektiv aerobik a pohyb 2014

Neděle 8. června od 12 do 15 hodin
V neděli se můžete podívat na 12. ročník soutěže v aerobních a pódiových skladbách týmů, který se koná ve Sportovní hale v Mostě. Propozice najdete na webových stránkách www.fitklubdm.cz. Pořadatelem akce je FIT KLUB D+M a Středisko volného času v Mostě. Můžete se těšit na krásné skladby a doprovodná vystoupení. Soutěží Vás bude provázet Danuše Lískovcová a Iveta Duffková. Vstupné: děti 20,-Kč, dospělí 30,-Kč.


TEPLICKO

vik casanovaDUCHCOV: Dvoudenní Casanovské slavnosti

Pátek 6. června a sobota 7. června
Město Duchcov a Kulturní centrum Duchcov, ve spolupráci s ostatními partnery pořádají 20. Casanovské slavnosti. Na Hlavní scéně v zámecké zahradě vystoupí Martin Maxa, skupina legend Supergroup (Michal Pavlíček, Vladimír Guma Kulhánek, Roman Dragoun, Jan Hrubý, Kamil Střihavka), pravá moravská cimbálovka Morávia, skupina Rangers, Olga Lounová, Voxel, legendární Olympic a další. Vážná hudba bude zastoupena koncertem fenomenálního virtuosa, nejvýznamnějšího českého houslisty současnosti Ivana Ženatého ve Valdštejnském sále zámku.Na Rockové scéně se letos představí Deathonar, Faces Are Fiction, nový projekt kytaristy skupiny Davida Kollera Michal Pelant Band, Rybičky 48, Doctor PP, Tony Ducháček & Garage nebo legendární Visací zámek. Součástí doprovodného programu bude dobový jarmark na nádvoří zámku, vystoupení šermířů, drezura zámeckých koní, koňská ohňová show, zámecký sokolník s ukázkou výcviku dravých ptáků a okružní jízdy v kočáře. Těšit se můžete také na muzikál. PODROBNÝ PROGRAM ZDE.

KRUPKA: Aerobic Cup

Sobota 7. června od 14 hodin
Dům dětí a mládeže Cvrček Krupka zve na XI. ročník AEROBIC CUP Krupka. Přijďte podpořit krupský tým, atmosféra je vždy úžasná, uvidíte originální choreografie a jejich perfektní zpracování! Vstupné pro diváky je 40,- Kč.

BÍLINA: Pátý ročník Děti dětem

Sobota 7. června od 14 hodin
V Letním amfiteátru v Bílině se koná pátý ročník akce Děti dětem. Vystoupí: Taneční skupina T.X.S. DANCING LADIES, baletní sóla dětí se ZUŠ Gustava Waltera a dětí z DDM v Bílině, děti se ZŠ Aleská a ZŠ Za Chlumem Bílina. Vstup zdarma. Lesní kavárna Kafáč - 19.00 hodin afterparty – vystoupí WANASTOWI VJECY REVIVAL, MILOŠ AND HIS GANG.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru