Jirkov / Červený hrádek – Atmosféra exotických dálek prodchne zámek Červený hrádek u Jirkova. Cestovatelé jako Dan Pribáň, Martin Šíl nebo Topí Pigula tady budou vyprávět o svých zážitcích z expedic, vystoupí etno kapely Švihadlo a Marimbamama a chybět nebude ani ochutnávka cizokrajných specialit nebo soutěž o outdoorové oblečení.

janpriban116

Hudby bude dostatek

Festival zahájí pražská formace Marimbamama se svým pojetím world music. „Na nádvoří pak proběhnou všechna hudební vystoupení, ať už to bude legendární Švihadlo, nebo hlavní hvězda, americká zpěvačka Shayna Steele v doprovodu jazzového kvarteta," láká k návštěvě jeden z protagonistů a organizátorů Cest Festu Martin Šíl.

21 tisíc kilometrů po Jižní Americe

Zlatým hřebem celé akce budou besedy s cestovateli. V 16 hodin vystoupí Dan Pribáň, který s partou kamarádů procestoval ve dvou trabantech, malém fiatu a jawou 250 celou jižní Ameriku. „Pět Čechů, dva Poláci a jeden Slovák, 21 124 kilometrů tím nejtěžším a nejkrásnějším, co může Jižní Amerika nabídnout," přibližuje Šíl.

Jaké to je u Křováků?

Zaujmou ale i další. Topí Pigula bude vzpomínat na své cesty po Srí Lance, Přemysl Rabas pohovoří o nepříjemném tématu, pytláctví v jižní Africe, Martin Šíl zase povypráví o návštěvě Křovácké obrazárny v severozápadní Namibii, kde je ve vyprahlé poušti pět tisíc skalních rytin. „Rytiny nebyly jen rituálními nástroji, ale i učební pomůckou nebo mapou. Dozvíte se některé zajímavosti ze života malého křováckého národa," zve cestovatel.

Kdy, kde, za kolik...

Akce „Cest Fest" proběhne tuto sobotu, 14. června, začátek je naplánován na 14 hodin, poslední vystoupení pak na osmou večer. Za vstup zaplatíte sto padesát korun, děti koupí lístek za pouhých padesát.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru