Chomutov - Tisíce lidí o víkendu vyrazí za zábavou. Budou mít ale jeden velký problém: vybrat si, kam to bude. Velké množství kvalitních a zajímavých akcí se koná ve stejný den a stejnou dobu. Doufáme, že vám náš přehled pomůže v rozhodování, případně si budete moci naplánovat svůj "maraton".

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Aquapark zahajuje sezonu

Sobota 14. června od 9 hodin
Aquapark v Klášterci nad Ohří otevře své brány v sobotu. Aquapark bude otevřen denně od 9 do 19 hodin. Vstupné zůstává na úrovni loňského roku. Za celodenní pobyt v aquaparku zaplatíte 60 Kč na osobu. Jízda na tobogánech a vířivka jsou zpoplatněny 5 Kč. V kláštereckém aquaparku návštěvníky čekají bazény různých tvarů a hloubek, které doplňují tři tobogány o délkách 28 m, 68 m a 128 m. Aquapark nabízí plavecký bazén se skokanskými můstky a širokými skluzavkami, skokanskou věž s hlubokým bazénem, dětská brouzdaliště s klouzačkami a lagunu s vodními hřiby. Můžete se nechat unášet proudem v 1,5 m hlubokém bazénu nazvaném Divoká voda.

z8KADAŇ: Trucktrial v lomu Mikulovice

Sobota a neděle 14. – 15. června
Jedná se o závod v nové lokalitě - lom Mikulovice u Kadaně. Jako každý rok Vás čeká spousta zábavy a lákavá podívaná. Můžete se těšit na staré i nové jezdce, posádky a trucky. V sobotu závod začíná od deseti hodin, v neděli už v devět hodin. Trucktrial je sport, který je o jezdeckém umění, o tom jak překonat zdánlivě nepřekonatelné. Na všech závodech se projíždí abnormálně těžký terén, někdy i uměle vytvořený. Není to o tom pouze zdolat prudký svah, je to o tom se v tomto terénu orientovat a projet stanovenou sekci a umístěné branky i za cenu, že nevíte, zda zákony o zemské přitažlivosti budou platit, nebo jej posunete o něco dál.

VEJPRTY: První pivní slavnosti

Sobota 14. června od 10 hodin
Vejprty v sobotu zažijí první Bierfest – pivní slavnosti. Konají se ve spolupráci s městem Bärenstein. Společné narážení sudů začíná dvě hodiny po poledni. Stánkový prodej začíná už v deset hodin.


MOSTECKO

z4MOST: Den magistra Kelleyho na Hněvíně

Sobota 14. června od 11 hodin
Slavný alchymista Edward Kelley se vrací na mostecký hrad Hněvín. Ožije při třináctém ročníku oblíbených slavností na vršku nad městem. Den magistra Edwarda Kelleyho, který je spojován se svým vězněním právě na mosteckém hradě (a kde také měl naše město proklít), se koná celou sobotu. Přinášíme vám detailní program na tomto odkazu.

MOST: Den pro celou rodinu

Sobota 14. června od 13 do 16 hodin
Pátý ročník zábavného odpoledne v rámci oslav Dne dětí pořádá Městská policie Most v sobotu u jezera Matylda. Uvidíte ukázky z výcviku městské policie, dobový vojenský tábor či westernovou show. Více zde.

z6MOST: Na jezero vyjedou dračí lodě

Sobota 14. června od 9 do 17 hodin
Mostecké jezero Matylda se i letos stane dějištěm závodů dračích lodí StarColor Cup, který pořadatelé plánují na 14. června. Jde již o třetí ročník a organizátoři slibují řadu novinek. Mezi novinky bude patřit: soutěž o nejkrásnější dračí příbytek (zázemí), možnost objednat si nástěnný kalendář Vaší dračí posádky na rok 2015, kolekce oblečení a upomínkových předmětů s tématem dračích lodí. Chybět nebude ani soutěž o nejkrásnějšího bubeníka. Zpravodajský portál e-mostecko.cz je jedním z mediálních partnerů celé akce. Více zde.

z7KLÍNY: Na horách zahájí letní sezónu jako Piráti z Karibiku

Sobota 14. června od 13 hodin
Ve Sport areálu Klíny se chystají v sobotu na zahájení letní sezóny. A bude to ve velkém stylu: po pirátsku. Čeká Vás a Vaše děti zábavný program s partou karibských pirátů a možná se objeví i Jack Sparow s jeho Černou Perlou. Kdo přijde v pirátské masce, má vstup na všechny atrakce zdarma! Můžete se projet na koloběžce a lanovkou zpátky nahoru, zkusit zdolat lanový park, projet se na koni, střílet kuší, zalézt si na horolezecké stěně, zahrát si dětské hry a soutěže o zajímavé ceny a spoustu dalšího! Celým odpolednem Vás budou provázet pirátští moderátoři, DJ pirát Vám bude pouštět skvělé hity a akci zakončí pořádnou pirátskou diskotékou. Více k programu v tomto našem článku.

KRUŠNÉ HORY: Prohlédněte si větrníky při dni otevřených dveří

Sobota 14. června od 10 do 16 hodin
Již po deváté se na větrných elektrárnách po celé České republice uskuteční Den otevřených dveří - letos se fanoušci větrné energie dočkají v sobotu 14. června. Lidé budou moci využít příznivého větru a přijet se podívat, jak fungují moderní větrné elektrárny! Otevřena bude větrná elektrárna na Klínech a přístupné budou také větrníky v Nové Vsi v Horách.

LITVÍNOV: Zahradní hraní

Sobota 14. června od 16 hodin
Na zahradě restaurace Kateřinka v Litvínově – Janově v sobotu odpoledne zahrají kapely Popelka, Kvinta a Ukrutná veverka. Vstupné 50 korun, děti zdarma.


TEPLICKO

BÍLINA: Den plný zábavy

Pátek 13. června od 9.30 do 11.30 hodin a od 15.30 hodin
Den plný zábavy je připraven na na pátek 13. června 2014 v prostorách zahrad a okolí DDM Bílina. Je připraven bohatý program pro děti z mateřských škol a prvních a druhých tříd základních škol z Bíliny a okolí. Na děti čeká u zábavných atrakcí spousta pohádkových postav. Odpoledne začne v 15:30 hodin a k dopolední nabídce se přidá kartičková soutěž o velkého plyšáka, vyhodnotí se nejhezčí dětská pohádková maska, velké výhry děti čekají i na kole štěstí a odvážní se mohou svézt i na koních. Pro nejmenší děti bude připraven herní koutek na malé zahradě.

z5DUCHCOV: Jezerní běh industriální krajinou

Sobota 14. Června od 8 hodin
Takzvanou „měsíční krajinou" povede v sobotu třetí ročník Jezerního běhu. Organizátoři chtějí přilákat i zcela netrénované a indiánské běžce, pomalé i rychlé chodce a zvědavce všeho druhu a dát jim příležitost poznat místní přírodu a objevit její „pozemskost". Trasa povede i místy se zákazem vstupu. Vstup na ni je tudíž možný pouze po podepsání příslušného dokumentu při registraci závodu a s viditelně umístěným startovním číslem, které taktéž obdržíte při registraci závodu. Účast v závodu je zdarma a na vlastní nebezpečí. V místě startu a cíle bude možnost zakoupit si občerstvení k jídlu i pití a využít veřejných wc. Trasa bude jako v předchozích ročnících značená oranžovými spreji a barevnými fáborky. Start je na plácku za kinem Lípa v Duchcově. Mapa a další informace na tomto odkazu.

DUBÍ: Dubské vodní hrátky

Sobota 14. června od 13 hodin
Město Dubí pořádá v sobotu 14. června Dubské hrátky. Půjde o netradiční soutěže ve vodních disciplínách mezi družstvy obcí a měst Dubí, Mariánské Radčice, Braňany, Bystřany, Mikulov a Osek. Během her jsou připraveny soutěže pro děti o ceny, budete se moci také vykoupat. Vstup je volný.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru