Most - Čtrnáct zcela nových písní najdou fanoušci mostecké hudební skupiny Zdarr na jejím v pořadí čtvrtém albu. Stejně jako v případě předchozích CD jde o studiovou nahrávku. Album nazvané AR 2 3 přináší kromě autorských písní i bonusový remix instrumentální skladby Smím prosit z debutové desky kapely.

Autorem většiny písní nového alba je kapelník Zdarru Zdeněk Souček. Čtyřmi texty přispěl spisovatel Pavel Brycz, který se skupinou spolupracuje od jejího vzniku v roce 2000. “Po hudební stránce je album AR 2 3 pořád Zdarr. Tentokrát jsme ale zvolili jiný styl práce. Nahrávali jsme naživo, všechno najednou, a to s cílem co nejvěrněji zachytit atmosféru a energii, jíž se posluchačům snažíme předávat na koncertech. Na rozdíl od předchozích desek jsme se tentokrát obešli i bez hostů,” zhodnotil novinku Souček.

Křest nového CD se uskuteční v sobotu 24. května od 19:00 hodin v areálu kozozluckého zámku. “Album jsme vydali sami, takže zájemci si je mohou zakoupit na koncertech, či objednat na webu skupiny Zdarr. Část nákladu poskytneme do distribuce nezávislých vydavatelství, takže sehnat desku by neměl být problém,” uvedl Souček.

Kapelu Zdarr založili Zdeněk Souček (zpěv, akordeon), Arnošt Anderle (zpěv, akordeon) a Roman Pašek (zpěv, saxofon, klarinet) v listopadu 2000. Rok na to se připojil Pavel Hendrych se svými perkusemi. V loňském roce ho nahradil bubeník Filip Ernst. Hudební styl skupiny si její členové pojmenovali “otevřená akustická fúze”, bývá také nazýván “moderní šanson”, “world music” či “alternativa”.

Debutové album Zdar kapela vydala v roce 2003. O dva roky později následovala deska Dar, v roce 2008 pak CD Pavel, které je sbírkou Bryczových textů. Obal představuje grafický list výtvarníka Karla Gyurjana. Zdarr objíždí domácí scény, koncertuje take v okolních evropských zemích. Všichni členové kapely mají svá občanská povolání, nebo studují.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru