Do zooparku se po roce vrací rosomáci
Ve středu byla Skadi po několika dnech v zázemí vypuštěna do výběhu. Zdroj. zoopark
Zajímavosti

Chomutov – Do chomutovského zooparku se po roce vrací rosomáci. Jako první přicestovala z ciziny samička, kamaráda by k sobě měla dostat ještě letos.

Ve výběhu rosomáků můžete aktuálně vidět samičku jménem Skadi. Do Chomutova přijela ze Skotska. Ve středu byla Skadi po několika dnech v zázemí vypuštěna do výběhu, ale zatím se asi trochu bojí, protože se moc na průzkum po svém novém domově nevydala. 

Ještě letos očekávají v zooparku další přírůstek. Na doporučení evropského koordinátora chovu byl měl přijet mladý samec rosomáka z Moskvy.

Chomutovský zoopark choval v minulých letech tři rosomáky a všichni se dožili úctyhodného věku. Když loni věkem uhynula poslední samice, rozhodlo se vedení zoo pro potřebné úpravy výběhu, aby se do něj mohl zajímavý masožravec vrátit. 

Rosomák má pověst zuřivce, který je schopen ulovit i mnohem většího živočicha. V zooparku se však obávají spíše jeho schopnosti hrabat dlouhé nory. Proto podél výběhu nechali pod plot instalovat betonový základ, aby se nepodhrabal ven.

0404rosomak1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru