Klášterec nad Ohří - Návštěvníci zámeckého parku v Klášterci nad Ohří se nyní u hlavního vchodu do parku mohou podívat na leteckou mapu parku, která znázorňuje trasu tří nových prohlídkových okruhů parkem. Každý okruh má svou barvu, která je v úzkém proužku viditelná na cedulích ze dřeva, umístěných na jednotlivých vzácných dřevinách.

Foto: Město Klášterec nad Ohří

„Cedule jsou připevněné přírodním provazem na kmenech stromů tak, aby byl viditelný nápis v češtině, latině i němčině a zároveň aby nenarušovaly přírodní vzhled anglického parku, naopak jej zajímavě doplňovaly,“ říká o této novince Libor Kocáb z odboru životního prostředí. Označeno je tak 47 stromů z celkových téměř 900 exemplářů, které se nacházejí v parku o rozloze zhruba 9,5 ha.

Zajímavostí je, že v minulosti byly vzhledem ke zdejší tradici výroby porcelánu některé stromy označeny malými tabulkami z porcelánu. Mnohé další zajímavosti z oblasti historie i současnosti parku, včetně podrobného dendrologického popisu jednotlivých tras, najdou návštěvníci parku v novém Průvodci zámeckým parkem v Klášterci nad Ohří, který je k dostání v turistickém informačním centru pod radnicí, v informačním centru lázní, na zámku a v knihkupectví paní Blehové, a to za 159 korun.

Město také uvažuje o zavedení průvodcovské služby parkem, který kromě vzácných dřevin nabízí i mnohé architektonické skvosty. Jedná se zejména o barokní letohrádek sala terrenu se sochařskou výzdobou od Jana Brokofa a soubor sedmi výklenkových kaplí o bolestech Panny Marie z roku 1691. Park navíc nabízí krásné výhledy na řeku Ohři a protilehlé Doupovské hory. Přístupný je po celý rok.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru