Panenský Týnec – Na zledovatělé vozovce u Panenského Týnce na Lounsku havaroval ve středu ráno autobus s dětmi ze Základní školy ve Vejprtech na Chomutovsku, které jely na výlet do Prahy. Podle aktuálních informací od hasičů, které poskytli po poledni, cestovalo autobusem 41 dětí. „Při nehodě byly čtyři děti a jedna učitelka těžce zraněny, ostatní byli zraněni lehce,“ sdělil krátce před jednou odpoledne mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Zranění školáci byli převáženi do okolních nemocnic - Slaného, Kladna, Žatce, Mostu, Litoměřic, ale také do Prahy. „Na místě zasahovalo několik sanitních vozů a autobus hasičů, který dopravil lehce zraněné děti do nemocnice na pozorování,“ doplnil Marvan. Vrtulník Letecké záchranné služby kvůli špatnému počasí vzlétnout nemohl.

Na místě nehody po celé dopoledne panovala hustá mlha a silně namrzlá vozovka. Autobus zřejmě na namrzlé silnici dostal smyk a skončil na boku. Následně tam došlo ještě k několika na sobě nezávislým nehodám, havarovalo dalších nejméně pět aut, střetly se i sanitky záchranářů. Hlavní silnice z Loun na Slaný zůstává stále uzavřena a objízdná trasa vede přes Panenský Týnec.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru