Karlovarský kraj – Část věznice Ostrov nad Ohří museli v úterý 19. dubna evakuovat hasiči. Odsouzeným hrozilo, že uhoří. Na zdejší ubytovny totiž padaly hořící trosky z vedle stojící budovy, která byla celá v plamenech.

Foto: HZS Karlovarský kraj

Obrovský požár vypukl v bývalém areálu Škody Ostrov v úterý krátce před polednem. Oheň zde zachvátil jeden z objektů, kde byl uskladněný nábytek a stavební materiál. K požáru se sjelo 9 hasičských cisteren, přesto bylo obtížné ho zkrotit. Hořící kusy odlétávaly přes plot na střechy vězeňských ubytoven, vězeňská služba proto evakuovala vězně ze dvou budov. Hasiči pak přímo ve věznici ochlazovali střechy budov nejblíže místu požáru.

Hašení požáru dále komplikovala skutečnost, že uvnitř hořící budovy byly tlakové láhve. Několik jich hasiči vynosili, ale minimálně dvě lahve zůstaly v místech zasažených požárem a hrozilo, že se roztrhnou. Oheň nakonec kompletně budovu zničil, škoda byla odhadnuta na 3 miliony. Proč začalo hořet, se zjišťuje.

Foto: HZS Karlovarský kraj

Foto: HZS Karlovarský kraj

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru