Chomutov – Skoro třicetiletý orel stepní se přestěhoval z chomutovského zooparku do Rakouska. Budou mu tady hledat novou samici. Družka, se kterou tvořil pár v Chomutově, mu totiž uhynula.

Foto: Martin Šopf

Orel byl v zooparku od roku 1990. Po celou dobu tvořil pár se stejně starou samicí a ještě v loňském roce odchovali dvě mláďata. Po úhynu samice se pracovníci zooparku rozhodli najít pro samce vhodné umístění. „ Naším cílem je vytvořit mladý perspektivní chovný pár orlů stepních, starší samec by se těžko s mladou samicí sžil,“ vysvětlila ředitelka zooparku Iveta Rabasová.

Nový domov našlo zoologické oddělení orlovi v Adler Arena Burg Lanskron v Rakousku. „ Jsme rádi, že se nám podařilo rychle najít vhodné umístění pro našeho samce a že bude spojen se samicí přibližně stejného stáří. Není vyloučeno, že společně odchovají ještě další mláďata,“ uvedl zoolog Miroslav Brtnický.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru