ČR - Jedno z nejvýznamnějších čištění řeky proběhlo v minulých dnech na horním toku řeky Ohře. Čistily se také břehy řek Teplá a Bystřice. Během dvou sobot se akce zúčastnilo na 600 dobrovolníků, spotřebovalo se více než 700 párů ochranných rukavic, naplnilo se více než 1000 pytlů na odpad a posbíralo se min. 15 tun odpadu, který nyní již leží na skládkách.

Čištění břehů řeky Ohře. Foto: Povodí Ohře

Zbývá ještě roztřídit pneumatiky a též je uložit na skládku.  Podnik Povodí Ohře přispěl na akci poskytnutím ochranných rukavic, pytlů na odpadky, plachet na uložení odpadků v lodích, svozem odpadu, jeho tříděním a zaplacením skládkovného.

„Finální částku ještě nemáme k dispozici, ale již nyní jen na skládkovném podnik zaplatil přes 30 tisíc korun,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

"Na jednu stranu je nyní krásný pohled na čisté břehy řek, ale na stranu druhou nás mrzí, že se v našem okolí stále nacházejí lidé, kteří nedokážou svůj odpad dovézt na místo určení a raději jej vyhodí do řeky. Ta si s odpadem ale neporadí," dodává Jan Svejkovský.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru