Chomutovsko – Pitná voda na Chomutovsku by měla přestat zapáchat. Společnost Severočeské vodovody a kanalizace tvrdí, že už našla řešení, které problém odstraní.

Do domácností na Chomutovsku proudí voda z úpravny Hradiště. Lidé si už několik týdnů stěžují, že je silně cítit po bahně. Vodaři konečně zjistili, čím to je. Podle jejich vyjádření, je problém v surové vodě v nádrži. Tam se vlivem klimatických podmínek (teplé suché období loňského roku a mírná zima) přemnožili mikroorganismy. Ty se sice při úpravě vody všechny odstraní, přesto někteří lidé z vody cítí bahno. „Vzhledem k tomuto přistoupí nyní SčVK ke změně technologie na úpravně vody Hradiště. Filtrační náplně budou doplněny aktivním uhlím,“ naznačuje společnost, jak problém hodlá řešit.

Severočeské vodovody a kanalizace opakovaně už několik týdnů ujišťují, že i přes specifický zápach je voda v kohoutcích zdravotně nezávadná. Dosud zaměstnanci udělali 125 mimořádných rozborů a provedli řadu technologických a provozních opatření na úpravně vody, na vodovodních sítích a v akumulačních nádržích. Na zapáchající vodu si nestěžují všichni odběratelé, ale jednotlivci na různých místech Chomutovska. Pracovníci SčVK tak problémy řeší individuálně. V případě, že právě u vás teče páchnoucí voda, informujte přímo distributora, a to na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. či na zákaznické lince 840 111 111.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru