Chomutov – S koupáním v Kamencovém jezeře během letošní sezóny to zatím vypadá bídně. Nájemce letního areálu – společnost CV Relax - dala město k soudu.

Foto: www.kamencak.royalhotels.cz

„Neplní si své povinnosti, zanedbalo péči o areál a přivedlo ho k havarijnímu stavu,“ stojí v prohlášení, které dnes zaslal právní zástupce CV Relax Daniel Volák médiím. Město právní kroky nájemce jezera zatím komentovat nechce. „Tato informace je pro nás nová, zatím jsme s obsahem nebyli oficiálně seznámeni. Kroky podnájemce komentovat nebudeme, podat návrh předběžného opatření k soudu je jeho právem,“ vyjádřil se tiskový mluvčí města Jan Rödling.

Společnost CV Relax podala u Okresního soudu v Chomutově návrh na vydání předběžného opatření. „V předběžném opatření požadujeme odstranit havarijní stav hlavního mola a ostatních mol na Kamencovém jezeře, neboť jejich stav je životu nebezpečný,“ informuje právní zástupce CV Relax Volák. Městská společnost Kultura a Sport Chomutov, která má jezero na starost, podle něj už před rokem obdržela statické posouzení hlavního mola a odborný posudek vypracovaný soudním znalcem i s návrhy na opatření. Do dnešního dne však nezjednala žádnou nápravu a domáhá se otevření areálu. „Můj klient se nemůže nechat vydírat městskou společností, která si neplní smluvní povinnosti a zanedbala svůj díl péče o areál a dovedla do havarijního stavu,“ dodává Volák s tím, že předběžné opatření má za cíl, aby město havarijní stav co nejrychleji odstranilo a pronajímatel mohl jezero letos otevřít.

Veškerá mola na Kamencové jezeře prověřoval pro CV Relax statik a soudní znalec, podle nich je jejich stav tristní. „Znalci ve svých nejnovějších posudcích konstatovali, že jsou přímo ohroženy lidské životy, a to zejména dětských návštěvníků, proto důrazně doporučili mola v sezóně 2016 uzavřít,“ konstatuje dále ve svém vyjádření právník a vypočítává závady: „Stavby hrozí zřícením, nelze zajistit spolehlivost a stabilitu ani tuhé ukotvení mola do dna, podemílání a boření stojen, odlomené stojny, praskliny nosníků schodů, výskyt ostrých ocelových hran, pro plavce nebezpečně vyčnívající části nástavců, borcení a sesouvání mola, svislé deformace, degradace ocelových a dřevěných prvků, možnost utonutí zejména dětí při zaklesnutí a uvíznutí končetin v nebezpečných spárách ponořených částí.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru