Děčín – Smečka čtyřiadvaceti psů, z toho osm štěňat, žila v naprosto nepřijatelných podmínkách v polorozpadlém domku na Děčínsku. Rozrostla se tak staršímu chovateli původně ze dvou psů. Nakonec zakročili veterináři a pracovníci Městského útulku pro opuštěná a zatoulaná zvířata Děčín.

Kolik vidíte na fotce psů? Foto: Městský útulek pro opuštěná a zatoulaná zvířata Děčín

Veterinární správa při zjištění stavu v místě chovu vydala návrh na provedení zvláštního opatření – snížení počtu zvířat podle zákona na ochranu zvířat, s čímž majitel souhlasil. Pracovníci útulku proto v tomto týdnu u majitele provedli odchyt zvířat. „Nebylo to jednoduché jak po fyzické stránce, tak i po psychické. Kam člověk šlápl, hrozilo riziko úrazu, zvířata nebyla kontaktní, nebyla zvyklá na cizí lidi, neznají vodítko a obojek. I přes zmíněné naštěstí vše proběhlo bez zranění nás i zvířat,“ uvádějí pracovníci útulku na svém facebookovém účtu.

Na útulku skončilo 24 přírůstků. Všechna zvířata jsou extrémně zablešená a začervená. Z toho je osm štěňat různých věkových kategorií, čtyři dospělí psi a dvanáct dospělých fen, u kterých je většinou podezření na březost.

Protože zvířata nejsou socializovaná, nějakou dobu budou muset v útulku zůstat. „Finanční náklady na tuto smečku půjdou do vysokých částek. Náš útulek letos bude rekonstruovat kompletně jednu řadu chovných kotců, na kterou se snažíme získávat finanční prostředky. S touto stávající extrémní situací nikdo nepočítal,“ dodávají lidé z útulku.

Chcete-li pomoci s péčí o tato odebraná zvířata, můžete materiální formou nebo finanční částkou. Zapotřebí jsou odblešovací a odčervovací prostředky, čipy, kvalitní krmivo. Psi musí projít veterinárními vyšetřeními, vakcinací, kastrací.

„Budeme velmi vděčni, pokud se po kompletním vyšetření ujmou čtyřnohých jednotlivců i zkušenější lidé, kteří s nimi budou pracovat na resocializaci, naučí je chůzi na vodítku. My už s nimi začínáme pracovat, ale je jich na nás opravdu hodně,“ dodávají pracovníci městského útulku v Děčíně.


Pokud péči o tuto smečku chcete podpořit finančně, uveďte u převodu vždy poznámku „smečka“.  Číslo účtu: ČS a.s., pobočka Děčín, 19-921402389/0800, var. symbol: 3410142321

Vážní zájemci o zvířata, kontaktujte útulek telefonicky. Denně od 7 - do 17 hodin na čísle: 605 801 617.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru