Březno u Chomutova – Naleštěné bouráky i omšelé káry. Auta za milion i vozy za pár tisíc. Rodilí trhači asfaltu i rodinné kombíky. Je tu ale jeden výrazný spojující prvek: Majitelé, kteří je do posledního milují, ať jsou automobily jakékoliv značky nebo hodnoty. A právě takové spojuje klub DCC Chomutov (zkratka značí Different car club – klub majitelů různých aut), který v sobotu uspořádal jarní sraz a zahájení tuningové sezony na letišti v Březně u Chomutova. Sešlo se tam několik stovek tunerů z celého kraje.

360° video není zatím podporováno v prohlížečích v mobilních telefonech. Video si můžete prohlédnout v počítači, v naší aplikaci pro zařízení Android či jej otevřete přímo v aplikaci Youtube. Pro prohlédnutí videa stačí táhnout myší či prstem po obrazu videa kamkoliv do stran, ten úplně nejlepší zážitek na vás čeká při užívání brýlí pro virtuální realitu, třeba snadno dostupných Google CardBoard.


Je sobota dopoledne, typický aprílový den, kdy nevíte, jestli zrovna nezačne pršet. Na letiště u Března na Chomutovsku se sjíždějí první desítky vozů. Některé automobily byste téměř nepoznali od sériové produkce, přesto se jejich majitelé hlásí k tuningu. Může to být i jen obyčejná samolepka, která vás odliší od davu, a už se můžete k této početné skupině úpravců aut řadit, vysvětluje organizátorka srazu Veronika Horáková. Maminka na mateřské má sraz parádně zvládnutý. Není první a zcela určitě ani poslední. Na rozjezdové dráze je vytyčená trať pro různé disciplíny, o občerstvení a zajištění bezpečnosti se starají dobrovolní hasiči z Malého Března. Organizátoři v reflexních vestách dohlížejí na bezpečnost diváků.

Nikdo nikde zbytečně „nepálí gumy", samozřejmě kromě závodní dráhy, nikdo do sebe neklopí alkohol, nikdo v areálu nejezdí jako šílenec. Jednou vidím projíždět policii, ale není jí zapotřebí. „Jsme a chceme být slušný klub, na srazu máme stanovená přísná pravidla," říká Veronika Horáková. Amatérské závody na uzavřené trati dávají podle jejích slov tunerům a všem dalším příznivcům rychlosti příležitost se vyřádit v bezpečí mimo běžné silnice. „Pro ty mladý je to určitě dobrý," zní hodnocení jedné z přihlížejících, mimochodem manželky automobilového závodníka.

Majitelé aut značky Honda na srazu v Březně u Chomutova. Foto: Oldřich Hájek

Soutěží se v několika disciplínách, třeba v přesnosti zastavení, slalomu, ale třeba i tahání auta na laně. Rukama samozřejmě. A také se hodnotí automobily samotné. Velký zájem je vždy v mezičase o sprinty. Divácky atraktivní nejsou jen běžná auta, síly poměřují také závodní speciály, které se běžně účastní závodů do vrchu, třeba na Chomutovsku rovněž oblíbeného Triola Cupu. Na tom se podílí jak Bestcars4u, tak i společnost Wiliam art, jejichž vozy se v Březně také ukázaly.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru